İZMİR / BORNOVA - Dokuz Eylül İlkokulu

Dokuz Eylül İlkokulu

Fevzi Çakmak Cd. No30 Bornova İzmir
Vizyon
Nasıl bir insan? Eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı birey olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Biz her çocuğun içinde onun özgür çok yönlü ve birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, Toplumların mutluluğunu sağlamanın cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlayabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz. Büyün bu değerlerin yanı sıra topluma yaralı olacak kişililik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir. Bu noktada bize güç veren; 1906’dan bizleri günümüze getiren geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak bütün ilköğretim boyunca, “öğrencinin ruh sağlını korumaya öncelik vererek aynı ilim ve kültür içinde eğitilmesi” ilkesidir.
Misyon
Nasıl bir okul? Çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini yitirmeden eğitim almalarını hedefliyoruz. İleri eğitim düzeyince erişebilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişikleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek, Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kovalayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı laik ve demokratik toplum düzeyini benimseyen; kendisine güvenli; çevresine sayılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem vermek; bütün kaynaklarını eğitim alanında kullanmak, Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmalarını, eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.
DP puanlamasında okulumuz son 17 yılın üst üste İzmir il birincisidir.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim
Sabah : 08:00 - 12:45 Öğlen : 13:15 - 18:00
Kalorifer, Doğalgaz
Ulaşım
Bornova Metro İstasyonu´ndan, Bornova Hükümet Konağı´ndan geçen otobüs ve minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım mümkündür.
Yerleşim Yeri
Bornova Belediyesi, Büyükpark ve Bornova PTT´nin yanında, Bornova Hükümet Konağı´na 5 dk. Bornova Metro İstasyonu´na 10 dk. uzaklıktadır.
Bornova İlçe merkezinde olup İl merkezine 10 km uzaklıktadır.
Okulumuza öğrenci kaydı tercihli alınmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Yüzme, Jimnastik ve Buz Hokeyi dallarında birçok altın madalya kazanmış olup il genelinde olsun ulusal müsabakalarda olsun daima kürsüde yer almıştır.
Okulumuz Robotik Kodlama alanında ulusal olimpiyat seçmelerinde 5. olmuştur.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda BEYAZ BAYRAK, BESLENEM DOSTU OKUL ,TEMİZ OKUL,SIFIR ATIK Projeleri uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi arasında protokol yapılmış olup,Bu protokol çerçevesinde Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri okulumuzda staj yapmaktadır.